GOUDS MANNENVOCAAL 

 

Dirigent Leo Rijkaart heeft samen met een aantal zangers een door allen lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan door de oprichting van het Gouds Mannenvocaal. In de begindagen wisselde de samenstelling van het mannenkoor nog wel eens en werd er op projectbasis gezongen. Vandaag de dag is het Gouds Mannenvocaal uitgegroeid tot een hechte groep zangers die met veel enthousiasme en veel muzikale inzet werken aan afwisselende muziekstukken en optredens.
Sinds 2008 geeft het Gouds Mannenvocaal regelmatig concerten. Vaak hebben de concerten een thema. Zo werden er concerten gegeven waarin componisten van  Engelse, Amerikaanse, Scandinavische, Duitse, Franse, Nederlandse en Oost-Europese herkomst centraal stonden. Muziek van verschillende stijlen en tijdsgewrichten komen aan bod.

De concerten worden veelal gegeven in de Hervormde Kerk in Haastrecht, een prachtige omgeving om de sfeer van een mannenkoor met kleine bezetting tot uitdrukking te laten komen.  Naast concerten wordt er ook medewerking verleend aan liturgievieringen, de tentoonstelling Schetsen van Schoonheid en aan de Kaarsjesavond in Gouda.