GOUDS MANNENVOCAAL 

 

Welkom op de site van het Gouds Mannenvocaal. Op zondag 24 september 2023 zingen we om 9.00 uur in de dienst in de Bartholomeuskerk in Schoonhoven, Mis no.2 in G van Charles Gounod. Op zaterdag 4 november 2023 geven we om 20.00 uur een concert in de NH-kerk in Haastrecht. We brengen stukken uit opera's van o.a. Verdi, Wagner, Von Weber en Beethoven. Heerlijk om te zingen. De kaarten voor dit optreden zijn te koop door te klikken op deze link
Ons laatste optreden hiervoor was op 11 juni 2022 in de NH-kerk in Haastrecht. Een geweldige avond gehad, onder leiding van Leo Rijkaart, samen met onze vaste pianist Martin van Broekhoven en de Goudse sopraan Nicole Fiselier.  

Het was ons eerste optreden na de coronaperiode. Precies na ons optreden op 7 maart 2020 gingen we in lock-down. Het programma bestond uit nummers die we tijdens de lange coronaperiode, met behulp van Zoom en zingend in de tuin op 1,5 meter hebben geoefend. 
Volle kerk, goed gezongen, fijne reacties, heerlijk om weer op te treden. 

Voor Peter Dijkstra en Jurgen van der Hoeven en Frank Jan Uittenbogaart was dit het eerste optreden met ons koor. Jan Schuur is verhuisd naar Zutphen en zingt daar nu in een ander koor. 

Lang, te lang, veel te lang,
lang, te lang, veel te lang
Heb ik geleefd, heb ik geleefd met een gemis,
Samen zingen, samen zingen
Wat ben ik blij om je te zien, wat ben ik blij om je te horen

(Ons openingslied, muziek Jetze Bremer, tekst Ivo de Wijs)


    
                               Foto 11 juni 2022 


Dirigent Leo Rijkaart heeft samen met een aantal zangers een door allen lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan door de oprichting van het Gouds Mannenvocaal. In de begindagen wisselde de samenstelling van het mannenkoor nog wel eens en werd er op projectbasis gezongen. Vandaag de dag is het Gouds Mannenvocaal uitgegroeid tot een hechte groep zangers die met veel enthousiasme en veel muzikale inzet werken aan afwisselende muziekstukken en optredens.

Sinds 2008 geeft het Gouds Mannenvocaal regelmatig concerten. Vaak hebben de concerten een thema. Zo werden er concerten gegeven waarin componisten van  Engelse, Amerikaanse, Scandinavische, Duitse, Franse, Nederlandse en Oost-Europese herkomst centraal stonden. Muziek van verschillende stijlen en tijdsgewrichten komen aan bod.

De concerten worden veelal gegeven in de Hervormde Kerk in Haastrecht, een prachtige omgeving om de sfeer van een mannenkoor met kleine bezetting tot uitdrukking te laten komen. Naast concerten wordt er ook medewerking verleend aan liturgievieringen, aan het Gouds Korenfestival en aan Gouda bij Kaarslicht.